Röding

Nu när mitt första inlägg på en månad kommer så ska jag ta upp ett väldigt aktuellt och seriöst ämne tänkte jag, kanske för att det är lite av ett nytt spår jag har med bloggen. Att göra som många andra och kommentera saker som händer runt om i världen. Nja det blev väl lite väl ambitiöst, vi får se hur det blir med den saken!

I alla fall, nattens ämne är FINANSKRISEN! och grejen är den att jag tycker att världen är alldeles för globaliserad. Jag som är lite mer åt vänsterhållet i mina tankar tyckte det kändes ganska gött när det landet som, jag anser är det största hotet mot resten av världen, började dala. Saker och ting gick inte som de skulle och det började talas som en kris. Det talades om kapitalismens fall och det lät ganska fint i mina högröda öron.

Men tack vare globaliseringen så kunde USA kasta ut krokar till alla världens länder, nästan. Krisen spred sin som en pest, som en nysning på nära håll och så var den här. Volvo sparkar tusentals och då drabbas vi, vi enkla arbetare. Vi som är uppväxta i Majorna och har Vejron i Ottan som moralisk förebild. Vi som aldrig skulle kunna rösta blått, vi som spottar på "bratsen."  Vi, vardagshjältarna.

Okej, nu jobbar jag inte på Volvo men jag känner för er som gör det och nu får gå. Det är kass, USA borde ha fallit fritt ända ner i botten och sedan hade räddningen kommit. En hjälte med blåställ, hammare och skära! 

Vilken vacker värld det hade blivit! 

RSS 2.0