Underställ och kalsonger

Mikael hade fått brev ifrån SOS Barnbyar igår och vi har fått ett fadderbarn. Kommer tyvärr inte ihåg vad han heter men han bor med sin pappa och två äldre bröder i en barnby i Swaziland. Han är tio år och gillar att spela fotboll. När han var liten så trillade han ner i en eld och blev kraftigt bränskadad. Han har inte så mycket kvar av fingarna på vänster hand och ena ögat ser lite konstigt ut, enligt Mikael. Han har nedsatt rörelseförmåga men såg glad ut på bilden.

Det känns så skönt att faktiskt kunna hjälpa killen. Han kan verkligen behöva lite medvind eller hur?

Man mår nästan dåligt över turen man har, för det är ju allt det är. Det är slumpen som har gjort att man har blivit född just här i delstaten Sverige. Folk i allmänhet kan gott tänka på det när man gnäller över sådant som verkligen inte är något, man gnälle för att man inte har något att klaga på.  Man behöver sig en tankeställare ibland för att få rätsida på världen.

Det blir "The Bold Boxer" och jag som får hjälpa pojken att få en framtid och vi skall göra det bra!

Ett litet PS till de som säger att de också tänkt att skaffa ett faderbarn, Do it! Tyvärr finns det fler som vårt

Här kommer en bild på Samkelo Mnisi som han heter

Mitt och Mikaels fadderbarn

ICA


Min kompis som är maskerad pga FRA-lagen

Har just kommit hem ifrån ytterliggare en skift på ICA lagret. Jag har börjat komma in i det nu, det är inte så tråkigt. Eller jo, men det funkar.

Det som är kul är att en del av kollegorna, de som har jobbat riktigt länge, kör ju så sjukt fort. De hade tjänat så mycketr pengar om de inte hade tagit så långa raster hela tiden. Men i alla fall så åker i alla fall två runt med tröjor med en text som tyder på att de kör fort även på fritiden. En har en där det står "Sporthoj.com D-Dawg" med undertexten " Min försäkring kostar mer än din bil" och en annan har texten "Speed limits are for pussies."

Som jag konstaterade när jag var på väg hem och en BMW gjorde en bredsladd ut från parkeringen: "Kör man fort på ICA har man råd att köra fort på fritiden"

Fyllon, skador och rasister

"Fyllon, skador och rasister"
en berättelse om en lördagskväll

Medverkade

Jag, Veronica, Erik, Marie, Högstedt, hunden, fyllot med den vita volvon, Polisen och den rasistiska dansken.

Den var en minst sagt händelserik hundpromenad i lördagskväll efter en viss Villa hade förstört festen. Efter att ha letat upp Maries bil som stod väldigt lång i från mitt hus så skadade hunden Veronica när hon sprang efter hunden och trampade snett. Hon haltade resten av promenaden.

På väg hem igen efter ha besökt Högstedts hus så såg vi en man som ganska kraftigt berusad. Han verkade dessutom ha världens största blåsa för han kissade väldigt länge. Det hade väl inte varit så speciellt, Kungälv har en del fyllon och en del kan säkert pissa jättelänge. Det som var det som drog till sig lite uppmärksamhet var att han gick och satte sig i sin vita volvo coh stängde dörren. Jag ringde polisen.

Polisen kom och tackade för att vi ringde och snackade en stund med mannen i bilen och åkte därifrån. Hade jag inte hört på polisradion när jag pratade med larmcentralen att den var en som hade blivit av med nycklarna samma dag så hade jag blivit lite orolig.

Som om inte det var nog så mötte vi en man utanför mitt hus hemma på gatan som uttryckte sin glädje, på lätt dansk brytning, över att gatan var så fin och han tyckte det påminnde om gatorna hemma i Danmark. Han berättade att han hade varit på sjön i många år och undrade om det fanns något bra ställe att ta en öl på här. Vi föreslog Olerys men han gillade inte priserna och så sa vi Combi och då undrade han om det inte var "pack" som ädge den. För i så fall ville han hellre betala lite mer.

Vi undrade lite vad han menade men han sa att vi visst förstod vad han syftade på och att han tyckte det var så många svenskar som inte sa vad de tyckte när det gällde "packet".  Då gick vi hem.

Nya vindar

Det blåser å det vildaste utanför fönstret. Det viner i huset och träden böjer sig. Typ 13 m/s. Men i mitt liv blåser det minsann inte 13 m/s. Det blåser en precis lagom vind som ger mig en mild slör mot horisonten. Vinden består av sommarlov, studenten, vänner och Veronica. Det är så gött så det finns inte!

Horisonen är på ett ganska lagom avstånd, jag kommer nå dit men det kommer ta ett tag. Men vad gör det? Jag skall leva länge.

Foto: Andreas Nilsson


Hu is the new leader!



Engelska är en lurigt språk även för amerikaner.

Nedräkning: 31 timmar och 35 minuter till champangefrukost!

Hårdrock och legal nedskräpning

De stora rosa fula skyltarna i Ytterby är mitt fel!

Men klassfesten var en riktig höjdare. Gött gäng gött snack!


image19


RSS 2.0